Khamis

cara menguruskan badan-lawak

Ada seorang mamat yang gemuk , namanye Zali... Zali masuk ke fitness center untuk menguruskan badan.. seorang lelaki di kaunter bertanya kepada Zali"kami menawarkan 2 program disini... RM50 untuk versi 'biasa' dan RM100 untuk versi 'cepat'."

Zali  pon berkata, "saya ingat yang biasa lah sebab saya ni baru nak try kuruskan badan."

" ok, encik sila masuk ke bilik no.5 di penjuru bilik sana," jawab penjaga kaunter.

Zali pon masuk la ke bilik itu dan menutupnya. Selang 2 minit kemudian, seorang wanita cantik, lawa, body best, mantap masuk ke dalam bilik itu. dia kemudian menanggalkan pakaiannya sehingga menyebabkan Zali tak senang duduk,berpeluh.

perempuan tadi berkata, "kalu tuan dapat tangkap saya, tuan boleh buat apa saja dgn saya... hikhikhikk" dan dia terus berlari dalam bilik itu. Zali pun kejar la.. kejar punya kejar sampai 10 minit pon tak dapat lagi. tapi Zali kejar lagi sampai terjatuh terjelepok lalu pengsan.

Apabila dia sedar, dia bangun dan terus ke penimbang dan mendapati beratnya dah turun 3 kg. " wow.. mmg senang nk turun berat bdn,.. memang berbaloi aku bayar RM50 td" katanya seorang diri.

keesokkan harinya dia datang semula ke tempat tersebut. dia ditegur oleh pemuda di kaunter. setelah diberi penerangan seperti semalam.. Zali memilih untuk mencuba versi 'cepat' pula.

"baiklah, encik masuk bilik no. 6 di situ ya.."kata penjaga kaunter.

setelah beberapa minit didalam bilik itu, datanglah seorang body builder yang badannya tough dan terus melondehkan pakainnya. body builder itu berkata "saya akan kejar kamu dalam bilik ini, dan kalu saya dapat ... ... hehhehheee"


P/s : berminat nak kuruskan badan ,pilihan korang yang versi mane??? 

4 ulasan:

pN.rOs berkata...

EKEKEKEKEK
LAWAK

sue/allya/zalya berkata...

pn ros : mai kita tawe guling2...

shatooman berkata...

rela mengambil cara biasa untuk selama-lamanya~

sue/allya/zalya berkata...

shatooman :amboi

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...