Ahad

Tips Menghilangkan Love Bite untuk pasangan yg sudah berkawin




Tentunya anda tidak mahu “love bite” menjadi bahan gurauan teman di pejabat dengan pelbagai gelaran, membuatkan anda seolah-olah fobia setiap kali pasangan anda mahu mencium anda terutama di leher. Takut digigit…! Ini ada cara dan petua untuk menghilangkan gigitan love bite.

1) Ambil sebutir panadol, hancurkan dengan sedikit air. Sapu pada tempat yg mempunyai bekas gigitan dan biarkan selama 10-15 minit atau sehingga ia kering. Kemudian bersihkan dgn air seperti biasa.

2) Jika masih kelihatan warna kemerah-merahan, sapukan sedikit cecair ubat pencuci mata (eyeMo) di bahagian tersebut. Biarkan utk seketika.

3) Sapukan beberapa ketul ais batu di leher anda sehingga kesan gigitan semakin hilang.

4) Jika cara ini tidak berhasil, cuba gunakan bawang putih pula. Ambil seulas bawang putih dan belah dua. kemudian gosokkan perlahan-lahan pd bahagian berkenaan sehingga pudar kesannya.


selamat mencuba.. ^_^

5 ulasan:

Inspirationalefeks berkata...

grrrrr r..

Naz berkata...

oo.. macam tu ye? dulu pun pernah kena ''love bite''.. tapi dari seekor tebuan. huhu..

shereena berkata...

blum kawin lg.hehehe..gud info^^

Khairil berkata...

haha..org dah kawen xpa la ada love bite ni...yg masalah tu yg tak kawen lagi tu...

tapi org perempuan yg pakai tudung tak nampak kesan lovebite tu...

ps: tak buat lovebite...cakaran harimau sahaja..hehe

apek poyo berkata...

kalau dah kawin apo nak malu pulak..hahahha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...