Isnin

check up 28 week


Rutin bulanan bagi ibu mengandung, kena gi check up untuk 7 bulan... Seperti kebiasaan, gi awal.. Sampai Klinik tepat pukul 8.00pg, parking kete, masuk klinik amik no + tggu amik kad .. Sementara menunggu nama dipanggil,aku sempat memerhati  keadaan dalam klinik , tak berapa ramai ibu mengandung + ibu yg bawa anak untuk check up..Ada harapan balik cepat nie(aku berkata dlm hati) ..

5minit , 10 minit , 15 minit ,20 minit 25 minit berlalu, baru nama aku dipanggil, huh!! lame benar ,tp tetap sabar.. Misi menyuruh aku gi bilik no 2 untuk amik darah... glupppp, amik darah lagi.. Lebam lagi la lengan nie..Lepas amik darah, terus gi makmal, check urine,n analisis darah yang diambil tadi..Urine normal, HB masih rendah dalam 10..Kemudian timbang berat badan & check tekanan darah... Berat naik 1 kilo lagi, tekanan maintain macam bulan lepas..  Dah selesai segala ujian , tggu giliran masuk jumpa misi..1 jam kemudian no aku dipggil, check perot,check denyutan jntong bby, ALHAMDULILLAH  segalanye ok..Bby pon makin kuat bergerak.. (jumpe misi 10-15 minit je pon)  ..Pukul 10.30 bru selesai.. Tak penah lama gini, selalu pukul 9.30 dah selesai..  Next check up 30/5,harap tak lama menunggu mcm check up kali ini..

2 ulasan:

FaTinFiRDaUs berkata...

xsabar nak tgk baby.. huhu

sue/allya/zalya berkata...

sy juga xsabar nk tgk bby... semoga dipermudahkan segalanye... amin..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...